Înscrieri
Totul despre înscrierea în Centrul Educațional Happy Feet
Educație pentru copilul tău la Happy Feet
Înscrierile la Centrul Educațional Happy Feet se desfășoară în mod continuu, oferind flexibilitate părinților și copiilor deopotrivă. Spre deosebire de majoritatea centrelor educaționale care finalizează procesul de înscriere în perioada toamnă-iarnă, noi ne menținem programele deschise pe tot parcursul anului, atât timp cât mai există locuri disponibile. Acest lucru ne permite să primim cu căldură noi membri în orice moment, fără a-i limita pe cei care poate nu au reușit să își facă planurile din timp.
așteaptă cu nerăbdare să vă cunoască!
Happy Feet este un Centru Educațional primitor care oferă educație continuă pentru vârste cuprinse între 1 – 6 ani. Căutăm să întregim grupele cu elevi proveniți dintr-o varietate de medii și familii care vor adăuga plus valoare și diversitate comunității noastre. Regăsiți mai jos metodele prin care vă puteți înscrie.
Și cât durează fiecare etapă...
1. Etapa de rezistență
Primele 1 – 2 săptămâni
E perioada cu „de ce trebuie să merg?” și „nu vreau.” în care copilul manifestă cele mai multe semne de stres și anxietate. Aici se plânge muuuult. Și e perfect NORMAL.
De ce? Copilul percepe mediul grădiniței ca unul necunoscut și implicit stresant; creierul urăște schimbarea. Chiar dacă în prima zi totul a mers lin de entuziasmul noului, e normal să existe o perioadă de regresie și rezistență la schimbare ce poate dura până la 2 săptămâni (chiar mai mult, în funcție de copil).
2. Etapa de explorare
2 – 4 săptămâni
După primele zile dificile, copilul începe să manifeste curiozitate față de noul mediu. În această etapă, deși poate exista în continuare o oarecare anxietate, copilul începe să exploreze activitățile, să interacționeze cu jucăriile, să observe colegii și educatoarele.
Totuși, poate alterna între momente de explorare și rezistență.
De ce? Aceasta este perioada în care copilul încearcă să înțeleagă regulile și rutinele noului mediu.
3. Etapa de acomodare
1 – 2 luni
În această etapă, copilul începe să se acomodeze mai bine cu rutina zilnică a grădiniței. Anxietatea de separare scade, copilul dezvoltă primele prietenii și începe să se implice activ în activități și jocuri. Totodată, are loc o dezvoltare a sentimentului de apartenență la grup și încep să apară interacțiuni pozitive cu colegii și educatoarele.
De ce? Pe măsură ce copilul se obișnuiește cu mediul și își dezvoltă abilitățile de socializare, apare sentimentul de siguranță, încrederea sa în sine și în mediul grădiniței crește.
4. Etapa de adaptare
2 – 3 luni
După aproximativ două luni, majoritatea copiilor sunt complet acomodați.
De ce? Se simt confortabil în mediul grădiniței, știu la ce să se aștepte de la rutina zilnică și încep să formeze relații de atașament cu educatoarele și colegii. Manifestă o mai mare autonomie în activități și un control mai bun asupra emoțiilor.
Acomodarea completă presupune nu doar oprirea plânsului, ci și dezvoltarea unor mecanisme de coping care îi permit copilului să se simtă în siguranță și capabil să facă față provocărilor de zi cu zi.
Puiul tău învață să se descurce! Iar ăsta e un lucru extraordinar!
5. Etapa de integrare
+3 luni
În această fază, copilul a atins o integrare deplină în mediul grădiniței și se simte încrezător în relațiile sale sociale și activitățile zilnice. Apar abilități de cooperare, competențe sociale mai complexe și un sentiment de apartenență la grup. Copiii devin autonomi, contribuie activ la jocurile și activitățile de grup și își dezvoltă abilitățile cognitive și emoționale.
ABIA AICI putem spune că „s-a acomodat la grădiniță”.
Acomodarea blandă nu înseamnă fără plâns
Acomodarea blândă înseamnă să fii acolo cu o îmbrățișare în timp ce ii dai voie să simtă toate aceste emoții firești și să le parcurgă în ritmul lui.